Den professionella kommunikationens grunder

KOMMUNIKATÖRENS UPPDRAG OCH ARBETSFÄLT

 

3 DAGAR
24, 25 OCH 26 APRIL PÅ LIDINGÖ, STOCKHOLM
ANNA SAXBERG

"Väldigt bra kurs. Bra blandning mellan teori och case och ett stort utrymme att ställa frågor. Skönt också att på slutet få praktisera sina nya kunskaper i ett grupparbete".
Pär Karlsson, kommunikatör, Saco
 
"Det bästa var att få olika perspektiv på kommunikationens utmaningar samt att träffa människor från andra branscher."
Per Skogsberg, Marketing Communication Manager, Saab AB

Kursbeskrivning 

Har du nyligen börjat arbeta med kommunikationsfrågor eller fått utvidgade arbetsuppgifter inom området? Då denna kurs ett utmärkt tillfälle att få en gedigen inblick i kommunikatörens uppdrag och arbetssätt. I kursen går vi igenom vad som krävs av en kommunikatör, hur dialogen med dina intressenter fungerar samt hur du bäst strukturerar och planerar ditt arbete.

Målet med kursen är att ge dig en bred orientering över kommunikatörens yrkesområde. Under tre intensiva dagar får du fundamental kunskap om kommunikatörens roll och arbetsfält. Du får också inblick i hur andra arbetar samt praktiska tips och idéer.

Kursen innehåller genomgångar av aktuella teorier och begrepp, samt diskussioner och arbeten i grupp. Ett antal gästföreläsare kommer dessutom att redovisa praktiska fall och dela med sig av erfarenheter från sitt vardagliga arbete.

Innehåll

  • Kommunikationens grunder
  • Planerad kommunikation i fyra steg
  • Grundläggande arbetsmodeller
  • Intern kommunikation
  • Massmedierelationer
  • Kriskommunikation
  • Samhällskontakter/public affairs 
  • Digitala kanaler
  • Kommunikatörens yrkesroll 


Praktisk och viktig information

Den professionella kommunikationens grunder är en internatkurs. Undervisningen pågår fram till klockan 17.00 på kursdagarna och följs av middag. Den sista kursdagen avslutas cirka 16.00.Vi bokar hotellrum för alla deltagare. Observera att hotellrum och helpension ej ingår i kurspriset (helpension för hela vistelsen kostar ca 5 490 kr/person, exklusive moms). Meddela oss i god tid om du inte önskar logi. Även om du inte sover över tillkommer en kostnad för dagpension.
Särskilda avbokningsvillkor gäller.

Vi kommer att vara på Högberga gård, Lidingö.

Frågor om kursinnehållet?

Kontakta gärna Nilla Peterson, Sveriges Kommunikatörer nilla.peterson@sverigeskommunikatorer.se eller våra kursledare direkt om du har frågor kring innehållet i våra kurser!

 

 

Kursledare

Anna Saxberg

Anna Saxberg är senior konsult, projektledare och varumärkesrådgivare på Gullers Grupp. Hon var dessförinnan byråchef, rådgivare och projektledare på varumärkesbyrån Rewir, där hon har verkat i olika roller under mer än 10 års tid. Anna har tidigare varit kursansvarig lärare (universitetsadjunkt) vid Mittuniversitetet, där hon undervisade i strategisk kommunikation, organisationskommunikation och vetenskaplig metod.

Få 25 % rabatt på alla kurser

Bli medlem
loader
Laddar