Lundafrukost: Clipsk - appen som gör webbdirektivet enkelt

Få platser kvar

På det här seminariet berättar vi om webbdirektivet, får höra om utvecklingen av mobilfilm och i en liveshow presenteras hur man gör en film med den nya grafikappen Clipsk - från idé till färdig film .

Rörlig bild har varit, är och kommer att vara en stor del av all kommunikation framöver. Enligt prognoser från de största kanalerna i sociala medier kommer närmare 80 % av all kommunikation att vara rörlig inom en nära framtid. Utvecklingen går snabbt och lagstiftningen hänger med. Från år 2020 kommer EU-lagstiftningen som kallas webbdirektivet att påverka den rörliga bilden i offentlig sektor. Då ska all rörlig bild vara textad för att så många människor som möjligt ska kunna ta till sig innehållet – oavsett eventuella funktionsvariationer eller funktionsnedsättningar.

Även om lagstiftningen berör offentlig sektor så är tillgängligheten givetvis relevant och viktig oavsett om man jobbar som kommunikatör inom offentlig sektor eller det privata näringslivet.

Helena Brunkman och Mats Strömqvist håller i Sveriges Kommunikatörers populära mobilfilmskurser. Under de tre år som de har utvecklat kurser i mobilfilm för långt över 1 000 kommunikatörer har de ständigt fått frågan om det finns något enkelt sätt att lägga grafik på mobiltelefon som undertext, logotype, större textfält på valfri plats i bild och så vidare. Denna gräsrotsrörelse av kommunikatörer, som envist upprepat sin efterfrågan, har lett till att Helena Brunkman och Mats Strömqvist har utvecklat grafikappen Clipsk – ett projekt som stöttas av Vinnova. Under detta frukostmöte presenterar Mats och Helena det senaste inom rörlig bild och appen Clipsk i en live-show!

Läs mer om webbdirektivet på Sveriges Kommunikatörers webbplats här.

Vegetarisk frukost, registrering kl. 07:30 
Föreläsning kl. 08:00
Avslut 09:00

Varmt välkommen önskar ambassadörerna i Södra!

Evelina Mibesjö

 

För att enkelt hålla dig uppdaterad om Sveriges Kommunikatörers evenemang nära dig – följ Region Södra på facebook.

 

 

 

Få 25 % rabatt på alla kurser

Bli medlem
loader
Laddar