Uthållig kriskommunikation - praktiska och teoretiska moment

Få platser kvar

 Kursen är igång! Ett tillfälle kvar under våren 2019 (Malmö).

2 DAGAR
15-16 MAJ 2019
I STOCKHOLM
CHARLOTTE WIBÄCK 


Vad är uthållig kriskommunikation?

Man kan vara helt säker på att krisen kommer, men man vet aldrig i vilken skepnad eller hur länge det kommer att påverka organisationen eller på vilket sätt. En kris kan betyda liv eller död och är en belastning som i sig själv kan skapa kriser i krisen. De flesta organisationer har krishanteringsplaner på plats och vissa t o m övar men ofta glömmer man små praktiska bitar som kommer att påverka arbetet. Detta är en praktisk kurs för kommunikatörer och kommunikationsavdelningar som vill kunna kliva in i krisen och arbeta effektivt och uthålligt. Max antal deltagare är 10.

Bakgrund

Workshop i Praktisk Kriskommunikation har tagits fram av kriskommunikatörer från kommuner, länsstyrelse, SKL, Criscom och näringsliv som jobbade under och efter skogsbränderna i Gävleborg i somras och baseras på verkliga erfarenheter och lärdomar. Workshoppen syftar till att skapa förutsättningar för uthållighet genom att tillhandahålla kunskaper och verktyg som kommer att underlätta arbetet.  

Du lär dig

Välkommen till en intensiv och lärorik 2 dagars-workshop där vi med konkreta case och erfarna kriskommunikatörer övar och packar kriskommunikationslådan som du kommer att ta med dig in i krisen. Vi arbetar interaktivt med praktiska och aktuella exempel, övningar och diskussioner. Workshoppen är uppdelad på två dagar med ett antal grupparbeten och du tar med dig en krislåda packad med de nödvändigheter du kommer att behöva i krisen.Vi kommer bland annat att lära oss: 

 

  • Hur man arbetar uthålligt i en stressig och oviss situation

  • Hur man bemöter människor i kris

  • Samarbete, stab och ledarskap

  • Arbetsfördelning, ansvar och roller

  • Planering av utrustning

 

För vem? 

Kursen riktar sig till alla på kommunikationsavdelningen eftersom alla drabbas av krisen och en uthållig krishantering kräver samarbete och förståelse. 

 

 

Frågor om kursinnehållet?

Kontakta gärna Memo Hussein memo.hussein@svkom.se

 

 

 

Kursledare

Charlotte Wibäck

Charlotte har arbetat med kommunikation i kris över hela världen i mer än 20 år. Som kommunikationschef på FN har hon upplevt ett antal krig, utbrott och naturkatastrofer. Charlotte sitter i styrelsen för Criscom som är civilförsvarets organisation för kriskommunikatörer och stöttar jordbruksverket som specialistresurs i kris. I somras arbetade hon under och efter skogsbränderna i Gävleborg. Charlotte sitter i ledningsgruppen för UP THERE EVERYWHERE som är en global molnbaserad kommunikationsbyrå hon ansvarar för kriskommunikation.

Få 25 % rabatt på alla kurser

Bli medlem
loader
Laddar