Filmkrönika – våga ta risken att sticka ut!

Det har gjorts många filmer och annan information som uppmanar oss att hålla avstånd, hålla ut och agera klokt under pandemin. Frågan är om budskapen går hem och om vi ens ser dem. Vilka filmer tror vi når effekt och i så fall varför?

 

 

Med film kan du engagera publiken och väcka känslor. Det krävs kreativitet, riktigt bra idéer, berättelser – och inte minst mod.

Den tyska regeringen har släppt en film som riktas till unga vuxna och visar vad som krävs för att de ska hindra smittspridningen. Vilka ingredienser har den filmen? Finns något vi kan lära av den?

Vi har tittat på några andra coronafilmer och kommer att göra vårt bästa att bedöma dem som filmer och hur de använder berättelsen, fakta, kreativitet, känsla och mod.

Våra två filmrecensenter är Helena Brunkman och Hanna Brogren. En duo som kan ge perspektiv på såväl rörlig bild och dramaturgi som kommunikation och rimliga effekter.

Helena Brunkman är producent och strategisk kommunikatör för rörlig bild på internet.  Med sin bakgrund inom tv-nyheter är hon ett proffs på att skapa ett dynamiskt och kraftfullt innehåll på kort tid. Med vidareutbildning inom strategiskt varumärkesarbete och corporate storytelling har hon en perfekt kunskapsmix för att skapa en seriös, modig och underhållande kommunikation.

Hanna Brogren är generalsekreterare för Sveriges Kommunikatörer och har många års erfarenhet av strategisk kommunikation och ledarskap bland annat inom Stockholms stad och Regeringskansliet. Hon pratar ofta och gärna om kommunikation som ett kraftfullt verktyg i vår komplexa tid och omvärld. Hur gör man effektiva filmer som stoppar smittspridning?

 

Missa inte årets sista webbinarium.


Varma hälsningar

Sveriges Kommunikatörer

 

 

 

INTRESSEANMÄLAN EVENT

Skicka in en intresseanmälan för att få veta mer

Skicka in en intresseanmälan för att få veta mer

loader
Laddar