Hur kämpar våra grannländer mot Covid-19 med kommunikation?

Hur har Finland, Norge, Litauen och Sverige kommunicerat kring Covid-19. Vad kan vi lära av varandra? Här får du ta del av några bra exempel.

Den 28 januari bjuder vi in till ett webbinarium tillsammans med kommunikationsföreningarna i Norge, Finland och Litauen.


Det handlar om slaget mot covid-19 och vi kommer att ta del av fyra exempel. Alla delar erfarenheter om hur de kämpat mot pandemin med kommunikationen som starkaste vapen:

  • Sverige: Region Skåne, Tydlighet och empati i kommunikationen gör skillnad

   Skåne drabbades lindrigt i den förAnna_Strömblad_74 Sverige.jpgsta vågen av covid-pandemin, men desto hårdare i andra vågen. I Skåne, en storstadsregion med 1,4 miljoner invånare, har man också kunnat jämföra med situationen i grannlandet Danmark. Region Skåne har under hela pandemin kommunicerat med både invånare och medarbetare i vården med empati och en klar och tydlig linje. Region Skånes kommunikationsdirektör Anna Strömblad ger exempel på både regionala och nationella kommunikationsinsatser som gjort skillnad.

  • Norge: Så kommunicerade Stavanger kommun för att nå ungdomarna

   Kommunen var tvungen att använda nya verktyg när unga människor blev en av deras viktigaste målgrupper under pandemin.En berättelse om hur memes, Tinder och dialekt blev de nya kommunikationsverktygen i kampen mot Covid-19. Föreläsare är Inger Hanne Vikshåland, kommunikationsrådgivare Stavanger kommun.

  • Finland: Kriskommunikation i en multinationell teknikorganisation

   Kia_Haring_Finland.jpg
   Två företag var i färd med att gå samman, sedan kom pandemin. Hur kommunicerar du internt till ett multinationellt företag?Föreläsare är Kia Haring, direktör för kommunikation och hållbarhet, TietoEVRY. 


  • Litauen: Utmaningar och möjligheter när riskkommunikation möter Covid-19

   Karolina Barisauskiene Litauen.jpgProjektet "Vid frontlinjen" skapades för att ge det litauiska folket en inblick i det medicinska arbetet under pandemin och för att bekämpa stereotypen att coronavirus inte existerar eller inte är farligt och för att hjälpa till att förebygga denna sjukdom.Under den första nedstängningen var 20 volontärer från projektet inbjudna till olika hälsoinstitutioner. De skapade en karantändagbok som syftade till att ge allmän information och motverka felinformation och stigma i samband med pandemin.Föreläsare är Karolina Barišauskienė, grundare av den kreativa kommunikationsbyrån ”Ugdanti komunikacija” (”Kommunikation som lärare”).

 

Möt ledare inom kommunikation som berättar om arbetet.

Webbinariet genomförs på Zoom och hålls på engelska.  

 

Varmt välkommen,

Sveriges Kommunikatörer

INTRESSEANMÄLAN EVENT

Skicka in en intresseanmälan för att få veta mer

Skicka in en intresseanmälan för att få veta mer

loader
Laddar