Webbinarium: Kom igång med beteendecentrerad kommunikation

Nudging i var mans mun, även hos Anders Tegnell.

 

Man brukar säga att nudging handlar om att göra det lätt att göra rätt. Niklas Laninge, psykolog och expert på området har som ambition är att göra det lätt för dig att komma igång med arbetet att göra det lätt att göra rätt!

Att så många kommunikatörer omfamnat nudging tror vi beror på att metoderna lirar väldigt väl med de processer och verktyg man redan har. Nudging är just tänkt att komplettera ditt sätt att arbeta, snarare än att ersätta det. Niklas lyfter fram forskningsbaserade metoder inom kundanalys, målgruppsanalys, innovationsarbete och givetvis skapande av budskap och beslutssystem.

Niklas Laninge är psykolog och chef för psykologkoncernen PBM:s avdelning för behavioral insights. Han har arbetat med nudging och tillämpad beteendevetenskap sedan 2010 och har författat tre böcker om ämnet. Hans kundgrupp är i regel produktutvecklare, marknad och kommunikation. Niklas har bland annat arbetat med kunder som Folksam, SEB, PWC Experience center samt en rad offentliga aktörer så som Socialstyrelsen och Trafikverket.

Under våren lanserar vi en On demand och en Live online kurs som är en omfattande introduktion till nudging och tillämpad beteendevetenskap. Det är en skräddarsydd kurs för kommunikatörer.

Under dessa trettio minuter ger vi dig en kort introduktion till beteendecentrerad kommunikation. Man säger att en nudge kan beskrivas som en liten vänskaplig knuff i rätt riktning – utan att vara tvingande. Här kommer en liten vänskaplig knuff från oss.

Praktisk information

Du ansluter via en länk som skickas till dig som är anmäld 1 dag innan webbinariet. Presentationen börjar kl 14:00, klicka in dig i god tid innan.
Länken får inte får spridas eftersom det påverkar de som har anmält sig som kan hamna utanför om maxtaket nås för verktyget.

 

Välkommen,

Sveriges Kommunikatörer

 

INTRESSEANMÄLAN EVENT

Skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig. Intresseanmälan är inte bindande.

Skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig. Intresseanmälan är inte bindande.

loader
Laddar