Sveriges Kommunikatörer arrangerar riksdagsseminarium

I dag arrangerade Sveriges Kommunikatörer ett riksdagsseminarium där riksdagsledamöter bjudits in till att delta i ett samtal om varför kommunikatörer är viktiga i samhället. I ett allt tuffare klimat för kommunikatörer beskrev vi hur kommunikation är direkt avgörande för dialogen mellan medborgare och offentlig verksamhet.

Lästid: 1 minut • Publicerad:
Två kvinnor och en man som kollar in i kameran och ler.

Caroline Thunved, vd och generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer, höll i dag i ett seminarium i riksdagen tillsammans med Anna Lihr, kommunikationsdirektör på Trafikverket, och Pascal Tshibanda, kommunikationsdirektör i Botkyrka kommun. Målet var att lyfta varför kommunikatören är viktig för samhället och delta i efterföljande diskussion med politiker.

– I den politiska debatten blir kommunikatörer ofta ifrågasatta då de anses vara många till antalet och att offentliga medel inte ska gå till kommunikation i den utsträckning som det görs i dag. Samtidigt ser vi dagligen hur kommunikation är direkt centralt för att nå ut med samhällskommunikation – när man bemöter desinformation, i kris, krig, naturkatastrofer men även i vardagen. Vi fick möjlighet att prata om just detta under riksdagsseminariet, vilket skapar ökad förståelse för kommunikatörens roll bland några av Sveriges tyngsta beslutsfattare, säger Caroline Thunved, vd och generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer.

Under riksdagsseminariet, som arrangerades av Per-Arne Håkansson (S) diskuterades bland annat:

  • Varför behövs offentliga kommunikatörer?
  • Vad kostar det samhället att inte kommunicera?
  • Varför spara på just kommunikatörer?

På plats fanns riksdagsledamöter från flera olika partier, både i opposition och från regeringsunderlaget.

– Medborgardialog är direkt avgörande för offentlig verksamhet – speciellt i dagens alltmer digitala och demokratiskt komplicerade samhällsklimat, ändå vittnar Sveriges Kommunikatörers medlemmar från olika branscher och i olika roller om att de blir ifrågasatta i den offentliga debatten eller till och med på deras egna arbetsplatser, säger Caroline Thunved.