Coacha och stötta dina chefer och medarbetare - så gör du!

När allt fler medarbetare och chefer blir mer kommunikativa förändras kraven på dig som kommunikatör. Du förväntas ömsom utföra, ge råd, utbilda och motivera andra. När ska du göra vad, och vilka är verktygen du behöver?

Du får förståelse för olika kommunikationsstilar, du kan skapa samsyn kring kommunikationsarbetet och du tränar på 10-20 olika strukturer, metoder och verktyg som du direkt kan börja använda i din egen organisation. Du utvecklar även förmågan att coacha dig själv mot motiverande mål och frigöra egen tid för strategiskt kommunikationsarbete.Och du kommer garanterat att stärka medarbetarna i din organisation.

Innehåll

  • Kommunikatörens olika roller
  • Grundverktygen för coachande kommunikation
  • Modeller och verktyg för att nå fram och skapa motivation
  • Kommunikationsstilar och – mönster som hjälper eller stjälper

 

Coacha som kommunikatör

Det är skillnad på att vara professionell coach och att använda ett coachande förhållningssätt i sin vanliga yrkesroll som kommunikatör eller chef. Du får träna på de delar och coachverktyg som är relevanta för dig i din roll och som passar för att utveckla organisationens kommunikativa förmåga.

Mål

Du utvecklar ditt eget coachande ledarskap och tar ställning till i vilken riktning du vill utveckla din roll som kommunikatör. Du ökar din förmåga att delegera ansvar, prioritera aktiviteter och frigöra tid för strategiskt arbete.

Du kommer att få mycket egen träning och professionell feedback i grupp. Under drygt en månad varvas två kurstillfällen med praktisk träning på hemmaplan, med den coachande kursledaren som stöd.

Det är ingen nackdel om du redan använder ett coachande förhållningssätt och behöver fler handfasta och anpassade verktyg för att utveckla organisationen vidare.

Datum: 16 mars och 14 april

Kursledare

Ann Jönsson Lindström arbetar med att coacha och utbilda chefer för hjälpa dem att utveckla ett modernt ledarskap som bygger på samtal och dialog. Hon har över 20 års erfarenhet som informationsdirektör, vd och styrelseledamot i företag som Sydkraft, Telia, Digital Equipment, Posten, Torget och Jeeves. Ann är internationellt certifierad coach, certifierad i kommunikationsstilsanalysen DISC och kopplar senaste rönen kring neuroledarskap till kommunikation.

Kursledare

Ann Jönsson Lindström

Ann Jönsson Lindström arbetar med att coacha chefer och hjälpa dem att utveckla ett modernt ledarskap som bygger på samtal och dialog. Hon har över 20 års erfarenhet som informationsdirektör, vd och styrelseledamot i företag som Sydkraft, Telia, Digital Equipment, Posten, Torget och Jeeves. Ann leder även kursen Från prat till resultat.

Information

Datum & tid

14 apr 2016 14 apr 2016 , kl. 09.30 – 16.30

Plats

Helio Hornstull (fd. Skofabriken)

Hornsbruksgatan 23b

Ort

Stockholm

Medlemspris

17.200 kr exkl. moms

(Ordinarie pris: 17.200 kr exkl. moms)

Sista datum för anmälan

15 mars 2016

Kom ihåg bekräftelsen

När du bokar dig till någon av Sveriges Kommunikatörers aktiviteter får du alltid ett mejl som bekräftar att din bokning är mottagen. Du kan även se dina kommande aktiviteter under "Min sida". 

Om du inte fått något bekräftelsemejl (eller inte kan se dina kommande aktiviteter under "Min sida"), är din bokning inte genomförd. För att få hjälp, se vår FAQ eller kontakta någon av Sveriges Kommunikatörers medarbetare.

Kontakt 

Faktureringsuppgifter och bokningsvillkor

Kom ihåg att alltid kolla vilka bokningsvillkor som gäller. Vid lokala evenemang tar Sveriges Kommunikatörer ut en no show-avgift på 300 kronor om du avbokar dig senare än 24 timmar innan aktiviteten. Du behöver därför alltid ange dina faktureringsuppgifter, även när evenemanget är kostnadsfritt. 

Observera att det för kurser och program finns särskilda bokningsvillkor, se länken nedan.

Bokningsvillkor

Få 25 % rabatt på alla kurser

Bli medlem
loader
Laddar