Communication Executives Program - CEP 2018

Kursbeskrivning

I 19 år har Sveriges Kommunikatörer anordnat Communication Executives Program (CEP) – en omfattande ledarskapsutbildning för dig som är kommunikationschef, kommunikationsansvarig, deltagare i en ledningsgrupp eller på väg in i en ledande befattning. Programmet sträcker sig över nio månader och är utvecklat i samarbete med SSE Executive Education vid Handelshögskolan i Stockholm.

Syftet med utbildningen är att utveckla din förmåga att aktivt, analytiskt och kreativt ta dig an ledningsfrågor. Du får fördjupad förståelse för verksamhets- och affärsutveckling, stärker ditt ledarskap och förfinar din förmåga att leda det kommunikativa arbetet i din organisation. Utbildningen ger dig dessutom ett värdefullt nätverk som fortsätter att bidra till din utveckling långt efter programmets slut. Efter genomförd utbildning och slutförande av tillhörande reflektionsuppgift blir du examinerad och tilldelas ett diplom.

Utbildningen leds av Jesper Falkheimer – professor i strategisk kommunikation vid Campus Helsingborg, Lunds universitet. Falkheimer driver tillsammans med fem forskare ett av världens största forskningsprojekt om strategisk kommunikation.

 

Programpunkter - de sex modulerna

Programmets sex moduler ger dig ett helhetsperspektiv på verksamhetsutveckling, affärsutveckling och ledarskap. Teori och föreläsningar varvas med praktiska uppgifter och projekt som du får ta dig an både enskilt och i grupp.

Modul 1
6 - 9 februari - Organisationens omvärld
Organisationers effektivitet måste ses i förhållande till hur verksamhetens omgivning ser ut. Modulen handlar om olika perspektiv på organisationers omvärld. Perspektiv som behandlas i modulen är bland andra det ekonomiska, kognitiva, institutionella, etiska och politiska. 

Modul 2
20 - 23 mars - Relationsskapande processer
Modulen handlar om relationsskapande processer. I modulen breddar vi perspektivet på vilka relationsskapande processer som kan användas vid sidan av de mer traditionella. Intressentmodellen och nätverkssamhället står i fokus.

Modul 3
15 - 18 maj - Produktionsprocesser
Här går vi igenom produktionsprocesser och produktionsstyrning. Modulen utgår från synsättet att produktion måste organiseras så att den yttre effektiviteten utvecklas. Det innebär att kommunikation kommer in som ett verksamt medel för att skapa förutsättningar för det. 

Modul 4
4 - 7
september - Ekonomiprocesser
Den fjärde modulen är en koncentrerad genomgång av ekonomisk redovisning och ekonomistyrning samt den kommunikativa aspekten av dem. 

Modul 5
9 - 12 oktober - Personligt ledarskap
Fokus på det personliga ledarskapet! Modulen innehåller praktiska övningar för att deltagarna ska kunna identifiera vilka styrkor och drivkrafter de har samt vilka egenskaper de behöver utveckla vidare. 

Modul 6
13 - 16 november - Ledarskap genom kommunikation
Den sjätte modulen handlar om hur ledarskap och kommunikation hänger ihop - både strategiskt och till vardags. Modulen handlar också om kommunikatörens roll i ledningen. 

 

Internat

Detta är en internatkurs där kvällsaktiviteter ingår. Kostnader för logi och måltider på kursgården (bokas av Sverige Kommunikatörer) tillkommer med cirka 45 000 kronor exklusive moms.

Kursledare

Jesper Falkheimer

Jesper Falkheimer är professor i strategisk kommunikation vid Campus Helsingborg, Lunds universitet och programledare för Communication Executives Program. Han är medförfattare till ett tiotal böcker, till exempel Kommunikation i organisationer (2012) och Strategisk kommunikation: En introduktion (2014). I sin forskning har han bland annat fokuserat på kriskommunikation och förändringskommunikation.

Information

Datum & tid

06 feb 2018 16 nov 2018 , kl. 10:00 – 17:00

Plats

IFL Kämpasten

Ort

Sigtuna

Medlemspris

180.000 kr exkl. moms

(Ordinarie pris: 180.000 kr exkl. moms)

Sista datum för anmälan

08 januari 2018

Kom ihåg bekräftelsen

När du bokar dig till någon av Sveriges Kommunikatörers aktiviteter får du alltid ett mejl som bekräftar att din bokning är mottagen. Du kan även se dina kommande aktiviteter under "Min sida". 

Om du inte fått något bekräftelsemejl (eller inte kan se dina kommande aktiviteter under "Min sida"), är din bokning inte genomförd. För att få hjälp, se vår FAQ eller kontakta någon av Sveriges Kommunikatörers medarbetare.

Kontakt 

Faktureringsuppgifter och bokningsvillkor

Kom ihåg att alltid kolla vilka bokningsvillkor som gäller. Vid lokala evenemang tar Sveriges Kommunikatörer ut en no show-avgift på 300 kronor om du avbokar dig senare än 24 timmar innan aktiviteten. Du behöver därför alltid ange dina faktureringsuppgifter, även när evenemanget är kostnadsfritt. 

Observera att det för kurser och program finns särskilda bokningsvillkor, se länken nedan.

Bokningsvillkor

Få 25 % rabatt på alla kurser

Bli medlem
loader
Laddar